Znano je, da 80 do 90 odstotkov žensk enkrat v obdobju po puberteti dobi celulit. Sedaj veste, da ima podobne težave veliko ljudi. Manj pogost pojav je pri moških, ki ga povezujejo z določenim sindromom.

Kaj sploh je celulit? Celulit, pomarančasta koža ali nagubana koža je pojav kjer koža zgubi vezivnost z ostalim tkivom in se tako na določenih mestih naguba. Ker smo v današnjem času nagnjeni popolnosti in je nagubana koža nepopolna, je naš cilj, da se celulita čim prej znebimo.
Znanstveniki so dokazali povezavo z več faktorji in razvojem celulita. Kot že omenjeno je celulit povezan s spolom saj se pojavi pri večini žensk in redko pri moških. Stresno okolje in pretirano izpostavljanje stresnim situacijam povečuje nastajanje nagubane kože. Povezanost so odkrili tudi vrsto rase kateri pripadate, starostno skupino v kateri ste in genetiko (se pravi, če so imeli celulit vaši predniki pomeni, da boste bolj nagnjeni k celulitu).

Kako odstraniti celulit?

Obstaja več metod od različnih krem znanih proizvajalcev za kozmetiko, različnih masaž do terapij v savnah. Veliko ljudi koristi infrardečo savno, ki jo priporočajo za odpravo celulitne kože. Infrardeča savna naj bi pomagala pri »topljenju« maščobe od znotraj in tako pripomogla k bolj napeti koži. V savni se tako ob sproščanju in detoksikaciji topi tudi maščoba in pripomore k bolj napeti koži. Infrardeča savna s pomočjo žarkov podobnim soncem, ki prodrejo do 4 centimetre v samo telo. Ker je UV svetloba filtrirana je tako takšno savnanje popolnoma zdravo.
Lokalni maserji pogosto oglašujejo različne masaže, ki pripomorejo k odstranitvi celulita in detoksikacija. Obstaja več metod vse pa temeljijo na globokih masažah, ki naj bi s pomočjo prekrvavitve, tudi globoko pod kožo, pomagalo k odstranitvi celulita. Pred takšno masažo vas opozarjamo, da so lahko gibi precej nenavadni in na trenutke celo neprijetni. Priporočeno pa je tudi pogovor s samim maserjem: kakšne izkušnje ima in koliko bi lahko takšna masaža pripomogla k odstranitvi celulita.

Obstajajo pa tudi kreme, ki naj bi pripomogle k odpravi celulita. V večini se te kreme uporabljajo v kombinaciji z različnimi »globokimi« masažami. Cene teh krem pa se gibljejo od precej racionalnih številk do nepredstavljivih zneskov. Pri nakupu kreme je potrebno preveriti kaj vsebujejo takšne kreme. V večini ne vsebujejo škodljivih sestavin lahko se pa zgodi, da najdemo v kremah: kofein, ekstrakt cantella asiatica, vitamin A in ekstrakt vesiculosis.
Pomemben faktor pri izgubi celulita je tudi prehrana. Zdrava hrana z veliko vlakninami in vitamini vam pomaga ohranjati zdravje, pomaga pa tudi pri celulitu. Izogibajte se nezdravi hrani in jejte samo zdrave obroke.
Znanstveniki so raziskovali različne metode. Ponavadi so rezultati raziskav povezani z imenom naročnika in hvaljenjem učinkom svojih proizvodov. Vsekakor pa vam priporočam, če se odločite za odpravo celulita, da upoštevate vse zgornje faktorje, se pravi, da jeste zdravo, hodite v infrardečo savno, uporabljate proticelulitno kremo in si privoščite masažo. Ne pozabite tudi na športno aktivnost.

Rate this post