Med pregledom svoje kozmetike sem ugotovila, da je v vseh kremah vedno dodani kakšni E-ji ali pa neke spojine kjer niti ne vem točno kaj to je in kako škodljivo oziroma dobro je to za moj obraz. Tako sem precej raziskala to področje in ugotovila, da je najboljše,za nego obraza, da sami naredimo doma narejeno kremo.

Krema, ki sem jo naredila doma je bila cenovno precej ugodna, pomembno pa je kakšen učinek je naredila! Imam precej suho in občutljivo kožo, tako da moram paziti katere kreme uporabljam. Poskusila sem že kar precej krem in ugotovila, da sem na par krem tudi alergična.

Doma narejeno kremo uporabljan kot nočno kremo, da navlaži mojo kožo, kot omenjena pa sem zelo zadovoljna kako mehka je moja koža (tudi v primerjavi z ostalimi kremicami).

Najboljša stvar pa je, da se da kremo narediti iz treh popolnoma naravnih sestavin, ki so po naključnu celo polne antioksidantov, ki pa so popolna zaščita proti staranju, proti radikalom in ohranjajo kožo gladko! Poleg tega pa ena “mešanica” traja nekaj mesecev in diši čudovito!

Doma narejena krema (Kokos)

Sestavine:

  • 1 velika žlica kokosovega olja
  • 2,5 velike žlice kokosovega masla
  • 0,5 velike žlice ekstra dveiškega olivnega olja

Priprava:

  1. Stopite kokosovo olje v posodici, ki jo daste v vreočo vodo (voda ne sme priti v posodico z kokosovim oljem)
  2. Dodajte v posodico še ostali dve sestavini in segrevajte vodo dokler se vse ne raztopi – ves čas mešajte
  3. Odstranite iz vročine
  4. Odlijte v embalažo in počakajte, da se ohladi. Večkrat pretresite.
  5. Odvisno od sobne temperatute bo zmes v tekočem ali trdnem stanju. Pozimi bo krema trša in jo je potrebno pred nanosom malo segreti oziroma stopiti med prsti preden jo nanšemo na obraz.

Krema je primerna tudi za nanos po celem telesu in nego ostalega dela telesa. V primeru, da jo želimo uporabiti kot dnevno kremo je priporočljivo dodati tudi kremo z zaščitnim faktorjem. Kot pri pripravi omenjene kreme je potrebno preveriti, da tudi dodana krema nima škodljivih sestavin.

Zanima me, če boste tudi vi tako navdušene nad omenjeno kremo? Jaz jo ne zamenjam za nobeno drugo kremo več!!!

Rate this post