Odpravljanje celulita je zelo nadležno opravilo. Kaj sploh pomaga pri celulitu? So to kreme, glina, različne masaže, savne ali pa celo kakšni geli, ki obljubljajo čarovnije. Je celulit gensko pogojen? Je kdo bolj nagnjen k celulitu kot kdo drug? To so področja, ki se jih bomo dotaknili v tem prispevku.

Kako preprečiti celulit ali pomarančasto kožo? Ponavadi so dejanje, ki prepričujejo nastanek ista kot kako ga odpravljajo.  Prepričujemo ga z manj truda, kot pa kasneje kot ga že imamo. Dejavnost, ki najbolj preprečuje nastanek pomarančaste kože je vsekakor fizična aktivnost ali rekreacija. Bolj ko imamo prekrvavljeno telo manjša je verjetnost, da dobimo mehke mišice in popusti vezivno tkivo, kar povzroča da je koža pomarančasta. Tako priporočajo športe kot so tek, plavanje, kolesarjenje, veslanje in podobno.

Zelo priporočljivo je tudi dvigovanje uteži. Dvigovanje uteži ni samo za moške in je v zadnjem času vedno več žensk, ki redno obiskujejo fitnes v rekreacijske namene. Fitnes omogoča vzdrževanje čvrstih mišic in ne dopušča razvoja celulita. Dieta je vsekakor eden od dejavnikov. Izogibajte se prehrani s preveliko ogljikovih hidratov in ne zastrupljajte svojega telesa. Pojejte veliko zelenjave in ne pretiravajte z maščobo. Suho meso je vsekakor prednost. Priporočljivo je uživanje samo belega mesa (ribe i in perutnine).

Za konec pa se prepustite razvajanju v infrardeči savni in masaž, ki tudi prekrvavi vaše telo. Priporočljiva je močnejša masaža, ki prekrvavi telo tudi globlje. Celulit je delno gensko pogojen. Pojavlja se  pri večini žensk in v primeru, da ga ima vaša mama in babica je velika verjetnost, da ga boste imeli tudi vi. Dokazali so celo, da je pogojen glede na raso kateri pripadate. Se pravi, če ste ženska z belo poltjo in imate potomce, ki imajo celulit ste zelo nagnjeni k celulitu. V tem primeru vam priporočamo zgoraj naštete dejavnike, da se izognete le temu. Kako učinkovite so zadeve proti celulitu? V tem prispevku se ne moremo dotakniti vseh različnih krem in gelov proti celulitu. Ponavadi so priznani proizvajalci, ki so tudi dražji, bolj učinkoviti pri boju s celulitom. Vendar pa le to ni nujno pravilo. Lahko se zgodi, da tudi kakšna cenejša neuveljavljena krema, ki si želi priti na trg z nižjo ceno ponuja celo boljše rezultate kot dražje kreme.

Poceni varianta proti celulitu je tudi razstrupljanje telesa z glino. Vsak dan spijemo kozarec vode v katerem je raztopljena glina. Rezultati naj bi bili vidni že po nekaj dneh. Predlaganih je kar precej metod, za katero se boste odločili je odločitev na vas. Najbolj učinkovito je zagotovo kombiniranje več metod. Je pa odvisno od posameznika za katero se bo odločil in katera pri njemu najbolj deluje.

Rate this post