Obraz je del človeškega telesa, ki je najbolj izpostavljen in viden. Ob prvem stiku z osebo najprej opazimo obraz in takoj vidimo tudi različne nepravilnosti po katerem si osebe tudi zapomnimo.

Ker se zavedamo izpostavljenosti obraza in nam je pomemben prvi vtis si prizadevamo, da bi obraz bil čim bolj popoln. Zato posvečamo tudi veliko podrobnosti negi obraza. Želimo odstraniti različne nepravilnosti kot so akne, mozolji in gubice. Pri ženskah gre tukaj tudi za sledenje trendov kjer preko makeupa in izpostavljanja določenih lastnostih dobijo videz znanih oseb.

Nega obraza se začne pri čiščenju kože kjer je zelo pomembno, da kožo očistimo vseh nečistoč. Zato uporabimo različna mila in pilinge. Pomembno pa je preveriti kako močna so ta sredstva saj lahko kožo še bolj poškodujejo. Upoštevati je potrebno navodila na embalaži posebej časovne omejitve. Pri pilingu pa se ne sme pretiravati pri grobosti saj lahko poškodujemo tudi več kot odmrlo povrhnjico. Tako je lahko nega obraza celo škodljiva. Po pilingu pa je potrebno obraz očistiti z milom. Da se koža regenerira je priporočilo na obraz nanesti obrazno masko. Obstaja več različnih mask. Od naravnih materialov do različnih ekstraktov sadja. Ki pomagajo pri odstranjevanju odmrle kože in malo tudi pri rehidraciji.

Za zaključek obrazne nege pa je dobro kožo namazati s kremo. Ker obstaja precej krem je potrebno preveriti katera krema je dobra in ponuja najboljše učinke. Mogoče za odstranjevanje gumb, proti staranju kože, odstranjevanju mozoljev ali samo za navlažitev kože in posledično mehčanju kože.

Takšen postopek vzame kar nekaj časa in lahko tudi škoduje v primeru, da nimamo dovolj izkušenj. Priporoča se, da kdaj obiščemo tudi kozmetični salon in tam pridobimo izkušnje.

Pogosto pa krem in ostalih proizvodov kakršne imajo kozmetični saloni ni možno kupiti v prosto prodaji. In ponavadi je prav večji razlog v uspehu zaradi različnih znamk krem. Saj pri dražjih kremah najdemo dražje in bolj učinkovite sestavine. Za boljši uspeh pri negi obraza se priporoča najboljše kreme in ostale proizvode.

Rate this post