Sneg je počasi začel izginjati in počasi prihaja pomlad. S pomladjo pa tudi zelja po lepo izoblikovanemu telesu v kopalkah oziroma vsaj ne pretirano močnemu telesu v kopalkah. Če nismo pazili na prehrano in smo zanemarjali telesno aktivnost pozimi smo lahko sedaj v velikih težavah saj moramo izgubiti čez zimo pridobljene nepotrebne kilograme. In kakšen je najbolj idealni trening za izgubo telesne teze in pridobitvijo mišic na pravem mestu?

Vsako telo se ne odzove enako na različne metode hujšanja in telesno vadbo. Nekateri hitro pridobijo mišično maso in hitro zgubijo odvečno tezo spet drugi imajo probleme pri tem. Priporoča pa se mešana vadba kjer dobro polovico treninga posvečamo pridobivanju mišične mase in slabo polovico kardio vadbam. Kardio vadbe so namenjene predvsem izgubi telesne teze. To je na primer tek, plavanje, kolesarjenje in podobno. Pomembno je le da neko isto stvar delamo dalj časa. Tako se telo navadi na delovanje v ‘višjih’ obratih kjer se topi maščoba. Paziti pa je potrebno, da ne pretiravamo in pretirano dvignemo utripa saj bomo s tem kurili samo mišice.

Za pridobivanje mišične mase se priporoča vadba z utežmi. Zmotno je prepričanje, da je fitnes samo za orjaške fitneserje, ki cele dneve preživijo v fitnesu. Fitnes uporablja večino zvezdnikov, kjer je postava se kako pomembna. Poleg tega pa dvigovanje uteži okrepi mišice in odstranjuje oziroma preprečuje celulit.

Kaj pa prehrana? Veliko športnikov pravi, da je prehrana več kot 70% uspeha. Pomembno je paziti, da se redno prehranjujemo in jemo prave stvari. Poudarek na beljakovinah in vlakninah. Seveda pa ne smemo zanemariti tudi ogljikovih hidratov in pravih maščob. Odpovedati se je potrebno belemu kruhu in sladkorju. Odsvetuje se nadomeščanje belega sladkorja z umetnimi sladili, ki imajo precej slabih stranskih učinkov. Namesto kruha jejte polnozrnat kruh ali pa riževe vaflje. Nekatere raziskave kažejo, da smo od sladkorja samo odvisni. In v primeru, da zdržimo 1 mesec brez različnih sladkorjev se ga odvadimo. Je pa res, da potrebujemo precej močno voljo, da se odpovemo sladkorju.

Navodila do popolne postave imate. Sedaj je samo na vas, da zberete voljo in pogum ter dosežete zastavljeni cilj. Naj bo poletje za vas cilj. Želimo pa vam, da vam ne zmanjka poguma in da cilj dosežete primarno zase. Poslovite se odvečnim kilogramov in imejte zdrav duh v zdravem telesu.

Rate this post